Att tänka på när man ska bygga gym i en bostadsrättsförening

 Ett gym som byggs för bostadsrättsföreningen är som ett mellanting mellan ett privat gym och ett offentligt träningsrum; man äger ju utrustningen tillsammans och man får räkna med att dela redskap och maskiner. Det betyder vanligtvis att slitaget i ett BRF-gym kanske blir mer än i en helt privat träningslokal, men mindre än på ett dygnet-runt-gym på stan. De flesta föreningar har en begränsad budget och vill att underhållet ska skötas så enkelt som möjligt. Man behöver alltså redskap och maskiner som är robusta och håller sig underhållsfria i många år. När man planerar gym för bostadsrättsföreningar betyder detta att man bör hålla sig till tekniskt enklare produkter – men av god kvalitet. Det är ofta bättre att satsa på basmodeller som inte har så många finesser och tekniska funktioner. Detta innebär att det är färre detaljer som kan krångla och blir i längden mer tålig och lättskött.

Hur planerar man ett BRF gym

 Ett enkelt, men kanske inte självklart tips, när man ska planera utrustning till ett nytt gym för bostadsrättsföreningen är att inte övermöblera. Ett gym behöver också plats för förflyttningar och stora rörelser. Det är också viktigt att förbereda golvet. Alla gym fungerar bättre med en heltäckande gymmatta som gör ljudmiljön behagligare och minskar risken för skador, både för dem som tränar och på själva utrustningen.

Ert nya gym för bostadsrättsföreningen kommer att användas av en mängd olika personer. Även om du själv är en rutinerad gymbesökare och van vid de flesta typer av redskap kommer ett BRF-gym att behöva passa ett stort urval av gäster med olika – eller kanske ibland ingen – träningserfarenhet. 

Resultatet blir ofta bäst om man fokuserar på enkla och lättbegripliga basprodukter, man bör därför inte köpa någon cool specialmaskin med elektroniska finesser och en manual som tar en timme att begripa.

 I de flesta gym för bostadsrättsföreningar kommer man långt med en skivstång, hantlar, en motionscykel eller roddmaskin och kanske några stretchmattor med en pilatesboll. Det finns också så kallade dubbelfunktionsmaskiner som ger styrketräning med variation på liten yta. Dessa redskap kommer att kunna användas av de flesta och den träning man får ut av dem kan bli minst lika bra som med mer komplicerade maskiner. Om man väljer rätt basutrustning och redskap av god kvalitet kommer bygget av ert gym för bostadsrättsföreningen med säkerhet att bli en lyckad investering som alla medlemmar, oavsett ålder och träningsbakgrund, får stor glädje och nytta av.

Kontakta oss!

[contact-form-7 id="3135" title="Contact form 1"]