Det ska vara enkelt att träna!

Att bygga gym är en trend som bara ökat de senaste åren. Vår tids medvetenhet om hur livsstil och fysisk träning påverkar hälsa och välbefinnande gör att allt fler inser fördelarna med att enkelt kunna sköta sin träning, utan att behöva åka till de stora gymmen inne i stan. Intresset att investera i snabb & bra träningsmöjligheter har lett till en våg av nyetableringar där det byggs gym i små och stora utrymmen, i alla möjliga lokaler där man enkelt och utan ställtid kan träna kondition och styrka på det sätt man vill.

Vem är det som bygger gym?

Moderna företag som ligger i framkant har börjat visa att de uppskattar och högt värderar sin personal genom att bygga gym på arbetsplatsen, som de anställda kan utnyttja . Att få träna på arbetstid eller ha tillgång till bra träningsutrustning i anslutning till arbetsplatsen är en riktgt bra förmån och ett argument som blir vanligare i rekryteringsprocesser.  Att ha anställda som tränar regelbundet bidrar också till friskare och välmående personal som presterar bättre, alltså en win-win situation för alla inblandade.

Många hotell har träningslokaler och satsar på att att bygga gym så att gästerna har möjlighet att få sitt behov av träning tillgodosett inom hotellets väggar.

Beroende på storlek och läge kan hotellet välja att bygga gym på lite olika sätt, men ett minimum brukar vara att man kan erbjuda åtminstone gymutrustning för några olika former av konditionsträning och grundläggnade styrketräning.

Möjligheten att ta sig ett pass på löpbandet och köra lite styrketräning kan vara det som gör att man som gäst väljer ett hotell framför ett annat – bra träningsutrustning ger högre beläggning i de flesta fall… 

Att träna har alltså blivit en så stor del av vår livsstil att vi faktiskt behöver ha dessa möjligheter och våra redskap nära oss. Det betyder också att vi nu i vårt samhälle ser ett ordentligt uppsving även för privatpersoner som vill bygga hemmagym i garaget eller på någon annan yta i hemmet. Att bygga gym hemma kan bli en mycket givande – och faktiskt också kreativ – hobby, som kan utvecklas i takt med att träningen går framåt, kroppen blir starkare och man gradvis börjar med mer utmanande och specialiserade övningar och träningsmetoder. Också i bostadsrätter har det  allmänna intresse att bygga gym för bostadsrättsföreningar ökat Det blir mer och mer vanligt att man går samman i sin förening för att rusta upp oanvända ytor och investera i gemensam träningsutrustning – vilket ökar värdet på fastigheterna samt ger ett mer attraktivt boende.

Kontakta oss!

[contact-form-7 id="3135" title="Contact form 1"]