Bygg ett garagegym!

Trenden att bygga garagegym sprider sig nu snabbt över Sverige och andra delar av världen. Det är lätt att förstå varför. När man väl fått smak på gymträning och ser de positiva effekterna på kroppen och känner det psykiska välmåendet vill man inte missa några träningstillfällen. Med ett garagegym i huset blir du helt oberoende av citygymmets öppettider och kan träna utan köer, precis när du vill och hur du vill.

 

Fördelarna med ett garagegym

Om du har familj vet du hur svårt det kan vara att få ett par timmar för sig själv, utan att få dåligt samvete för att man lastar över vardagssysslorna på någon annan. Med ett gym i garaget kan du på ett effektivt sätt utnyttja en stund på 40 minuter, som annars bara räckt till att packa gymväskan och åka enkel väg till gymmet i stan.

Det finns fler fördelar för dig som har familj och barn; motion och fitness är viktigt. Genom att skaffa ett garagegym hjälper du till att sprida både kunskap och inspiration om träningens alla fördelar. Dina barn kommer att tacka dig när de blir äldre för att du fick in dem på gymmandets väg.

Det kan dessutom vara ett roligt sätt att umgås med sina växande tonåringar när man tillsammans utvecklar ett gemensamt intresse som är hälsosamt och inspirerande för båda. Man ska inte tappa lusten att bygga ett eget garagegym för att man tror att det är dyrt. Om man tänker smart och planerar sitt gymbygge kommer man ganska snart att se att man tvärtom sparar en massa pengar på att bygga upp ett eget garagegym, jämfört med att åka in till citygymmet. Lägg ihop allt du betalar under ett år för dyra årskort, bussbiljetter eller bensin och parkeringsavgifter och du ser snabbt att det blir stora summor. Dessa pengar kan du använda på ett bättre sätt, genom att investera i ditt egna garagegym.

Hur du väljer utrustning till ett garagegym

På nätet finns massor med information och tips på hur du kan bygga ett eget garagegym. Det är klokt att lägga en del tid på detta innan du börjar. Fundera på hur du ska göra för att få ut bästa möjliga träningsmöjligheter av de utrymmen och den budget du har. De flesta garage är nästan alltid redan fulla med diverse onödiga eller bara halvintressanta prylar, så själva byggandet av ett garagegym behöver faktiskt ofta börja med en utrensning av saker. 

De som ger tips på nätet vet att de flesta som vill bygga garagegym inte har obegränsat med plats, utan behöver tänka i termer av ”compact living” och ”space saving”. Därför är det lätt att hitta praktiska tips om hur man går tillväga för att skapa golvyta och inreda effektivt. Ofta handlar det om att sätta upp stadiga hyllor så att redskap och annat kan hållas borta från golvet.

En takhöjd på minst 2.40 är en fördel och gör att man har ett stort utbud av gymutrustning att välja ur som då får plats på höjden. Men det finns också utrustning och redskap som även passar utmärkt att användas i mindre garagegym; bänkar och lägre maskiner som hängs på väggen eller praktiskt fälls ihop när de inte används, liksom olika typer av vikter, hantlar och kettlebells som förvaras i smarta ställningar som tar liten plats.

Med en bänk, en skivstång och några set med vikter och hantlar har man lagt den basala grunden till ett bra garagegym som passar de flesta. Sedan kan du bygga på med annan utrustning efter tycke och smak. Med lite planering kan du kanske också få plats med en konditionsmaskin, till exempel en airbike eller en roddmaskin, vilket gör ditt nya garagegym ännu mer komplett.

En sak man inte får glömma bort i ett garagegym är golvet. För att skona utrustningen och underlaget behöver det förses med en gummimatta av något slag. Med en bra gummimatta blir ditt garagegym också behagligare att träna i, det minskar skaderisken samt ger dig en bättre ljudmiljö med mindre skrammel från redskapen när du tränar.

Med ett garagegym kan du känna den härliga friheten att kunna slå upp portarna ut mot friska luften när det börjar kännas varmt och kvavt i träningsrummet. På några få sekunder har luften bytts ut, syret fyllts på och du har blivit så uppfriskad att du kan köra lite till. När solen värmt upp asfalten och eftermiddagen sedan börjar övergå i ljummen kväll är det en speciell känsla att flytta ut träningen från sitt garagegym, ut på uppfarten, och köra den sista delen av träningen med sina kettlebells eller wallballs under bar himmel. Då är du tacksam att du valde att satsa på ett eget garagegym.

Kontakta oss!

[contact-form-7 id="3135" title="Contact form 1"]